De la idee la business

Ca si partener in Vuzum am ocazia sa citesc brief-uri care cumuleaza sute de pagini saptamanal (who needs books?), si vroiam sa scriu putin despre asta dintr-o noua perspectiva: cea a ideilor.

Sunt placut impresionat de increderea pe care o au strainii in ideile lor si de faptul ca sunt dispusi sa investeasca bani si timp in ele pentru a le valida. Desi rolul nostru la Vuzum este de a realiza o buna platforma pentru ca respectivele idei sa devina realitate, nu pot sa fiu indiferent si le analizez atent ca si business de asemeni – pentru ca mereu invat ceva nou din asta. Oriunde este o oportunitate, exista persoane care sunt dispuse sa isi asume un risc si sa incerce. Initial eram foarte transant si imparteam fiecare brief in idei bune si rele. In timp insa am inteles ca fiecare idee se transforma in altceva in timp ce este construita, si de asta e important sa incerci.

Proiecte precum Twitter, Kickstarter, AirBnB, Groupon, etc au pornit de la acelasi lucru – o idee aparent stupida. Parca iti vine sa acorzi fiecarei idei un gram de incredere acum, nu? Cine s-ar fi gandit ca oamenii ar fi interesati sa ofere bani celor care isi prezinta proiectele intr-un clip video, sau ca oamenii ar fi in stare sa isi inchirieze casele la necunoscuti, pentru perioade scurte de timp?

Am primit multe proiecte  bazate pe idei ce par sa aiba putine sanse, dar fara a le incerca, fara a pune in miscare un sistem cat de simplu, cum poti sti ca ideea ta are sau nu valoare?

This post has no comments | Post your comment

Join the conversation!

Let me know what you think